Партія «Держава» у своєму Telegram заявила, що особисто надасть охорону суддям Конституційного суду, права яких порушуються шляхом тероризування з боку правоохоронних структур через їх відмову від прийняття законопроєкту про продаж землі іноземним корпораціям.

«Спостерігаючи повну нездатність і небажання влади захистити суддів Конституційного суду, а також специфічне виконання своїх обов'язків «Управлінням Державної охорони України», яка повинна захищати суддів КС, партія «Держава» разом з громадськими організаціями Києва пропонує суддям КС нашу, громадянську охорону», - відзначено в публікації.

За словами представників партії, відбувається цькування і обмеження суддів, які не погодилися з прийняттям рішення про продаж української землі транснаціональним корпораціям і банкам. Як зазначено в публікації, правоохоронні формування тероризують суддів Конституційного суду за місцем проживання, за їхніми словами, погрожуючи фізичною розправою.

«Конституційний суд – це запобіжник держави від рейдерського захоплення і істотна частина нашої Конституції. За всю історію незалежності нашої країни ми не бачили блокування Конституційного суду і недопуску неугодних суддів до виконання своїх прямих обов'язків. На даний момент вся відповідальність за подібне беззаконня безапеляційно лежить на гаранті Конституції, Володимирі Зеленському», - заявлено в Telegram.

У публікації зазначено, що партія особисто готова встати, за їхніми словами, на захист Конституції для захисту суверенітету і незалежності України, адже це громадянський обов'язок.

«Також нагадуємо правоохоронним органам України, які курують і покривають банди націоналістів: ви давали присягу Народу України, а не закордонним корпораціям або Президенту, пам'ятайте про це, коли своїми діями особисто допомагаєте продавати свою Батьківщину», - підкреслено в публікації.

Нагадаємо, Hyser повідомляв, що партія «Держава» жорстко виступила проти фінансування «п'ятої колони».

Раніше Hyser публікував заяву «Держави» проти земельної реформи.