Український глава Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Литовської Республіки Габріелюсом Ландсбергісом і зробив важливу заяву про вступ України до НАТО.

Інформацію оприлюднила прес-служба Офісу президента в середу, 24 лютого.

Президент країни подякував Литві за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Також він підкреслив, що Литва підтримує Україну у реалізації стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції.

Володимир Зеленський вважає, що наша країна повинна отримати План дій щодо членства в НАТО, а потім і стати членом Північноатлантичного альянсу.

"Україна повинна бути членом Євросоюзу. Дякую також за підтримку вступу України до НАТО. Ми розраховуємо, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна повинна отримати ПДЧ. А в подальшій перспективі ми бачимо себе членами НАТО", - сказав Володимир Зеленський.

Водночас в опублікованому 22 лютого 2021 року інтерв'ю "Європейській правді" посол Великобританії в Києві Мелінда Сіммонс заявила, що Україна провела недостатньо змін для надання їй плану дій щодо членства в НАТО.

Варто відзначити, що 24 лютого Володимир Зеленський підписав указ Про затвердження Положення про Річні національні програми під егідою Комісії Україна-НАТО.

Положення визначає порядок розробки, моніторингу та оцінки результатів виконання Річної національної програми.

Річна національна програма - системний документ, що розробляється щорічно і визначає реформи, які необхідно впровадити в Україні для досягнення критеріїв членства в НАТО, визначених Планом дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), прийнятим на зустрічі глав держав - членів Північноатлантичної ради.

Раніше "Нyser" писав про те, що Джо Байден вперше публічно висловився про Україну в якості президента США.

Також наш портал повідомляв, міністр оборони України підтвердив участь у спецопераціях НАТО.

Нагадуємо, Володимир Зеленський підписав черговий указ про вихід України ще з двох угод СНД.