Російські окупанти, заради дискредитації ЗСУ, самі обстріляли свої позиції поблизу окупованого міста Горлівка

Про те, що терористи намагалися видати цей агресивний акт за дії Збройних Сил України, повідомляє пресслужба Генерального штабу на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Обстановка в ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.
Обстановка в ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.

У заяві, зробленій головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, наголошується, що незаконні збройні формування, підконтрольні РФ, постійно проводять провокації та обстріли як українських позицій, так і мирних населених пунктів, і їм неважливо, під чиїм саме контролем знаходяться ці села або міста. А відбуваються такі дії завжди напередодні зустрічей Тристоронньої Контактної Групи або ж після засідань РНБО України. Таким чином, бойовики, схоже, намагаються не допустити будь-яких компромісів або домовленостей щодо врегулювання критичної ситуації в ОРДЛО.

Варто зауважити, що практично всі провокації, здійснені російськими окупантами, спрямовані на те, що б створити ілюзорність обстрілів, нібито проведених з боку ЗСУ, і дискредитувати мирні ініціативи України перед спостерігачами з ОБСЄ.

У суботу, 20 лютого, противником був здійснений прицільний обстріл із заборонених, великокаліберних мінометів(120 міліметрів), поблизу Новгородського, яким були пошкоджені 3 житлових будинки, системи подачі електроенергії та доставляння газу. З 122-міліметрової артилерії також вівся вогонь по українських позиціях біля селища Південне. Крім цих дій, з позицій біля Горлівки, підконтрольним окупантам з РФ, загарбники провели обстріл власних сил, розташованих поблизу газорозподільної станції. У підсумку, від вогню своїх же, загинув як мінімум один проросійський найманець, а кілька отримали поранення.

Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео
Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео

В цілому ж, ситуація на підконтрольній ЗСУ території відносно стабільна. На лінії зіткнення, "режим тиші" продовжує перманентно дотримуватися. Однак, варто ще раз підкреслити, що звинувачення, що стосуються недотримання "режиму припинення вогню" щодо Збройних Сил України, не мають під собою жодних підстав, і є провокаційними діями з боку російських терористів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як, можливо, буде проходити повномасштабне вторгнення військ РФ на територію решти України.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, скільки разів, на 17 лютого, російські терористи порушили "режим тиші".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що насправді відбувається на Донбасі, на думку Леоніда Кравчука.