Вчені виявили нові властивості одного з найпопулярніших напоїв

Величезна кількість людей вважають за краще п'ючи кава за один його тільки смак і підбадьорливий ефект, не підозрюючи, що в ньому укладені ще й інші властивості. Недавні дослідження показали, що кава може продовжувати життя. Про це повідомляє Інформаційний портал "changeua".

Повідомляється, що нещодавно закінчилося дослідження, яке тривало протягом десяти років. У його рамках дослідники перевіряли, як натуральна кава впливає на тіло людини.

Підсумком дванадцятирічного дослідження стало те, що люди, які віддавали перевагу каві іншим напоям, вмирали рідше, ніж люди, які, наприклад, місце кави пили чай. Даний феномен дослідники пояснили тим, що в каві міститься велика кількість антиоксидантів, які позитивно впливають на клітини і не дають їм руйнуватися і окислюватися. Варто враховувати, що окислення є одним з механізмів старіння, який може привести до появи серцево-судинних захворювань і онкологічних захворювань.

Крім цього, антиоксиданти допомагають боротися із запаленнями і позбавляються від вільних радикалів, що є результатом метаболізму. У каві вдалося виявити більше тисяч антиоксидантів, і примітно, що сотні нових з'являються саме в процесі обсмажування кавових зерен.

Варто відзначити, що у чаю також є свої неочевидні плюси в порівнянні з кавою. Виявилося, що в звичайному чорному неміцно завареному чаї містяться поліфеноли, які активують ген KCNQ5, який регулює нервову активність і розширює кровоносні судини, чим знижує тиск. Важливим моментом є те, що ген починає взаємодіяти саме з чаєм, тому, наприклад, молоко в чаї може приглушити ефект зниження тиску.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що лікарі розповіли українцям, про які захворювання можуть свідчити набряки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти назвали п'ять продуктів, які не тільки забезпечують нормальну роботу серця, але і покращують роботу мозку.

Також "Hyser" писав, що деякі не знають про те, що частина продуктів може знижувати рівень тестостерону, що негативно позначається на чоловічій силі.