Лікарі назвали продукти, які вважаються кращою профілактикою захворювань щитовидної залози

Правильний раціон харчування дуже важливий для здоров'я людини. Недолік в організмі корисних речовин таких, як вітаміни і мікроелементи, може привести до порушення повноцінного функціонування щитовидної залози. Навіть незначні збої в ендокринній системі викликають ряд неприємних симптомів, зокрема постійна втома, погіршення пам'яті. Так, лікарі розповіли, які продукти потрібно додати в раціон, щоб врятувати щитовидку. Про це пишуть РосЗМІ.

За словами лікарів існує цілий ряд причин виникнення захворювань щитовидної залози. Однією з головних вважається незбалансоване харчування. Для профілактики цієї недуги слід включити в раціон ряд продуктів, які зможуть наситити організм важливими для здоров'я щитовидки речовинами.

Медики відзначають користь свіжих морепродуктів. Щоб уникнути проблем з щитовидкою потрібно вживати крабів, мідії, рибу, кальмарів, лангустів, креветки. Люди, які регулярно вживають морепродукти, мають сильну імунну систему, а їх ендокринна система отримує необхідні гормони. Також дуже корисні фейхоа і хурма. Вони багаті на йод, натрій, залізо і магній.

Крім того убезпечити від захворювань щитовидки може морська капуста. Досить в день з'їдати близько 70-100 грам даного продукту. Додати в раціон варто і червону рибу: лосось, форель, горбуша, сьомга. Лікарі відзначають, що будь-яке червоне м'ясо містить тирозин, який допомагає синтезувати необхідні гормони. Звичні всім цибулю і шпинат позитивно впливають на імунну систему. Крім того шпинат отримає унікальний набір мікроелементів, важливих для здоров'я ендокринної системи.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики назвали напій, який лікує хвороби серця.