Великодні яйця можна фарбувати не тільки харчовими барвниками

Про те, що можна просто класти різні інгредієнти в воду при варінні, а можна і помістити яйце після приготування в який-небудь сік, не забувши додати оцту для закріплення кольору, пише видання "greenME".

Ідеальна процедура природного забарвлення яєць починається з нарізки двох або трьох чашок обраних фруктів, овочів або зелені на дрібні шматочки, і занурення компонентів у посуд, що містить літр води, з подальшим доведенням до кипіння.

Можна додати яйця в киплячу воду на 12 хвилин, поки вони повністю не зваряться круто, після чого пофарбувати їх соком овочів, закріпити колір кислотою і натерти рослинною олією для блиску, а можна і залишити їх в розчині на ніч.

Цибулевим лушпинням яйцям з легкістю можна надати різні відтінки - від світло-жовтого і червоного до коричневого. Все залежить від часу варіння у відварі цибулиння - чим довше, тим темніше вийде колір.

Куркума, шафран або квітки ромашки забарвлять яйця в золотисті відтінки: просто додайте в гарячу воду 2 - 3 столові ложки цих трав або спецій і закип'ятіть. В отриманому розчині можна як варити яйця, так і просто витримати вже готові.

Природні фарби. Фото: greenme.it
Природні фарби. Фото: greenme.it

Відвар кропиви або шпинату змінить колір шкаралупи на зелений. Можна як варити, так і залишити на всю ніч в холодильнику. Чим довше, тим більш насиченим вийде відтінок.

Червонокачанна капуста, варений буряк, червона капуста, червоний чай або каркаде можуть надати яйцям як фіалкові, так і рожеві відтінки. Все залежить від часу витримки та концентрації відвару.

Також можна буде додати кілька столових ложок оцту, залишивши настоюватися на всю ніч: в отриманому розчині замочуються вже готові яйця.

Чорні сорти чаю додадуть пасхальним яйцям кольору від золотистого до шоколадного, в залежності від міцності заварки та періоду фарбування.

Міцна кава забарвить яйця в різні шоколадні відтінки, і це знову ж таки залежить від концентрації відвару.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які продукти небажані в "великодньому кошику", якщо Ви несете їх для освячення.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що вже до Великодня в Україні можуть зрости ціни на найпопулярніший вид м'яса.

А до цього ми розповідали про те, які продукти відрізняються зниженим вмістом вуглеводів, і допоможуть швидко скинути зайву вагу.