Фахівці розповіли, які проблеми зі здоров'ям може спровокувати чорний мелений перець

Чорний мелений перець використовується в приготуванні безлічі страв. Кожен день ми використовуємо цю пряність і навіть не замислюємося, яку небезпеку вона може представляти для організму. Вчені провели дослідження і з'ясували якої шкоди може заподіяти чорний мелений перець. Про це повідомляють РосЗМІ.
В ході дослідження експертами була вивчена продукція десятків торгових марок. У деяких з них були виявлені порушення за мікробіологічними показниками. У чорному молотом перці виявили кількість бактерій, що перевищує допустимі норми. Також дослідники виявили в деяких зразках цвіль.
Крім того, вчені виявили в інших зразках бактерії групи кишкової палички та навіть сульфітредуцирующі клостридії.
Купуючи чорний мелений перець ніхто не застрахований від неякісно товару, який може завдати істотної шкоди здоров'ю. На думку експертів виявлені порушення могли виникнути через недотримання вимог щодо зберігання прянощі. Відзначається, що порушення правил зберігання призводить до розвитку мікрофлори в перці. Це можуть бути бактерії, цвіль або кишкова паличка. При вживанні такого перцю в їжу без термічної обробки або навіть випадково вдихнувши, людина може заробити дисбактеріоз і деякі захворювання шлунково-кишкового тракту.
Фахівці вважають, що якість чорного меленого перцю необхідно оцінювати на основі масової частки піперину, золи і ефірних масел. При цьому важливо враховувати ці параметри в комплексі, оскільки окремо ці показники не дають вичерпної інформації.