Чорногорія знизила ціни для туристів

Незважаючи на пандемію коронавірусу багато українських туристів планують відпочинок на морі цього року. Ситуація із захворюваністю постійно змінюється, проте українців з нетерпінням чекають в туристичних країнах. Однією з таких країн стала Чорногорія, яка відкриває кордони для туристів з 1 травня і знижує ціни. Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Чорногорія це балканська країна, яка розташовується на узбережжі Адріатичного моря. Глава туристичної компанії "Обала Тревел" з Будви Драгомир Мічович зазначив, що в Чорногорії чекають туристів з багатьох країн, проте найбільше українців. У 2020 році відпочиваючих з України була переважна більшість.

У зв'язку з третьою хвилею коронавірусної інфекції в Чорногорії діє багато заборон, проте вже з 1 травня їх повинні скасувати. У країні сподіваються, що до цього часу епідеміологічна ситуація стабілізується і дозволить приймати відпочиваючих.

Драгомир Мічович заявив, що відпочинок у 2021 році обійдеться туристам дешевше, ніж минулого року. Також помітно заощадити можна, приїхавши до початку пляжного сезону в червні. Відзначається, що в Чорногорії вже в травні можна купатися, оскільки вода в морі буде близько 20 градусів. У червні вода прогрівається до 24 градусів, але і ціни стають набагато вище. Так, приїхавши на відпочинок в травні можна заощадити до 30%, наприклад житло на двох осіб можна знайти за 30 євро, тоді як в червні доведеться заплатити не менше 45 євро.

Варто відзначити, що Будва вважається одним з найдорожчих курортів, але знайти житло там можна і дешевше - в апартаментах в приватному секторі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що країни ЄС вводять "зелені паспорти". Даний документ дозволить відновити міжнародний туризм і врятувати сезон літніх відпусток 2021.
Також портал Hyser інформував, що президент Володимир Зеленський змінив умови перетину кордонів. Громадян інших країн будуть пропускати за відбитками пальців.