Експерти розповіли, чому так небезпечно їсти багато їжа на ніч.

Багато людей навіть не здогадуються про те, що їсти багато їжі на ніч може бути дуже небезпечно для здоров'я. А все тому що в такому випадку їжа погано перетравлюється шлунком і це може привести до появи багатьох захворювань. Зокрема, лікарі рекомендують не їсти за чотири години до сну.

Також їжа і перекушування на ніч можуть привести до того, що людина почне різко набирати зайву вагу. І це не просто здогадки, а науково доведений факт.

Вчені годували дві групи мишей-одна вдень, іншу - на ніч. Після шести тижнів обидві групи мишей видужали, але по-різному: ті, що їли на ніч видужали на 48%, а ті, що харчувалися в правильний час - на 20%.

Лікарі прийшли до висновку, що існує зв'язок між біологічними ритмами організму людини і обміном речовин. Зокрема, вони показали, що мутація гена сlock - основного гена біологічного годинника людини - завжди призводить до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння.

Варто розуміти, що багато людей їдять їжу з підвищеним показником вуглеводів. Вони швидко засвоюються організмом, але при цьому підвищується рівень глюкози. А якщо людина ведена не активний спосіб життя, то цукор переробляється печінкою в жир, який осідає в різних частинах тіла.

Якщо ж людина навпаки, веде досить активний спосіб життя, то глюкоза встигає переробитися і тоді немає ніяких проблем.

У зв'язку з усім вище описаним, дієтологи рекомендують вечеряти не пізніше ніж за 2-3 години до сну. Після їжі корисно деякий час присвятити фізичним навантаженням, наприклад, прогулятися перед сном. Пізня вечеря не повинен включати продукти з високим вмістом вуглеводів-рис, борошняні вироби, картопля.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі пояснили, чому інфаркт стрімко "молодіє".

Також писали, що названі напої, які ефективно спалюють надлишковий жир в організмі.

Нагадаємо, що лікарі назвали найбільш корисний весняний овоч.