Заступник голови МОЗ розповів подробиці безкоштовної вакцинації в Україні

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час візиту до Чернігова заявив про те, що безкоштовне щеплення від коронавірусної інфекції зможуть отримати всі, однак не відразу. Так чи інакше, держава вже підготувала кошти для того, щоб оплатити кількість вакцини, якої вистачить на щеплення всьому населенню. Про це повідомляє інформаційний портал "Українформ".

Заступник голови МОЗ зробив уточнення, що на отримання щеплення зможуть претендувати всі українці у віці від 18 років, однак через обмежену кількість препаратів, в першу чергу вакцину отримають громадяни, що знаходяться в групі ризику і співробітники найважливіших державних структур. Таким чином, наприклад, на Чернігівщині першими вакцини отримають медики.

Окремо варто відзначити вакцинацію дітей. Справа в тому, що вакцинувати їх держава не збирається, оскільки жоден з поширюваних сьогодні препаратів не проходив клінічні випробування на неповнолітніх. Крім того, діти китайську хворобу переносять дуже легко.

Під кінець головний санітарний лікар додав, що продаж вакцини проти коронавірусу в Україні почнеться не раніше другого півріччя поточного року.

Нагадаємо, раніше, 13 лютого, глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив про те, що до того, як в Україну прибудуть перші партії вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac залишилося всього 30 днів.

Цим препаратом щеплення своїм громадянам роблять уряди таких держав як Туреччина, Бразилія та Індонезія. Відомо, що ефективність препарату становить не менше 70 відсотків. Український уряд подав документи на реєстрацію 11 лютого.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в українському МОЗ повертаються до минулого досвіду і знову вводять адаптивний карантин. Вже стало відомо, в яких областях будуть посилені карантинні заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті Міністрів продовжили карантин до 30 Квітня, а також зробили заяву щодо нового порядку роботи, який діятиме в освітніх установах.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли про те, скільки коштуватиме вакцина проти коронавірусу, коли вона потрапить на комерційний ринок.