Експерти пояснили українцям, на що потрібно орієнтуватись при виборі мобільного оператора.

Таким чином, перш ніж купувати СІМ-карту варто переконатись в тому, що рівень сигналу і швидкості передачі даних прийнятні для вас в місцевості, де ви проживаєте і працюєте. Вартість послуг зв’язку теж слід враховувати. Проте навіть безкоштовна SIM-карта може бути непотрібна, якщо нею неможливо скористатися, повідомляє "GSMimfo".

Стало відомо, як дізнатися, у кого з мобільних операторів найшвидший інтернет, фото: YouTube

Щоб перевірити роботу свого майбутнього оператора, необхідно його протестувати наживо. А ще можна звернутись за порадою до сусідів, які вже ним можливо користуються і поцікавитися якістю зв’язку.

Проте якщо немає такої можливості, то можна і самостійно оцінити швидкість інтернету і якість покриття того чи іншого мобільного оператора в певному місці. Для цього вам знадобляться деякі додатки, які зберігають статистику вимірювань зі смартфонів в реальних умовах. Тобто ці програми займаються збором інформації про поточні параметри з’єднання в пасивному режимі.

Однією з таких програм, які можуть надати вам всю необхідну інформацію по роботі мобільних операторів, є Opensignal. Вона чимось нагадує Speedtest, який використовується для тестування швидкості передачі даних і затримок в мобільних мережах. У цій програмі теж передбачена така функція.

Скріншот

Скріншот

Скріншот

Проте головна перевага Opensignal в тому, що на третій вкладці ви можете подивитися карту покриття різних операторів:

Скріншот

Все що вам потрібно зробити, так це вибрати конкретного оператора, інформацію про який хочете дізнатися. Вам будуть показані затримки передачі пакетів і рівні сигналу - це все безплатно.

Скріншот

Раніше "Нуѕеr"писав про те, що абоненти Київстар скаржаться, що з поповнених рахунків дивним чином зникають кошти.

Також наш портал повідомляв, що витрати на мобільний зв'язок зростуть удвічі.

Нагадуємо, що Київстар порадував новою послугою.