На цей раз японці скосплеїли кіборгів, які обороняли Донецький аеропорт.

Варто відзначити, що в "Країні висхідного сонця" серед молоді з'явився попит на реконструкцію подій на Донбасі. Стало дуже популярним косплеїти форму і побут військовослужбовців АТО. Результатом однієї з таких тематичних фотосесій поділився викладач японської мови Борис Мороз на своїй сторінці в Facebook.

Японські юнаки в захваті від українських кіборгів, фото: Facebook

За словами Морозова, він пишається, що сміливих воїнів копіюють молоді хлопці в інших країнах, як міфічних героїв або персонажів фільмів. Для правдивості японці нашивають жовто-синій прапор на форму, і пишуть на великому прапорі "79 ОАЕМБр" що вони підгледіли в документалці про Донецький аеропорт.

На фотосесії вони виїжджають за місто, де ще й ночують в уніформі і зі страйкбольними гвинтівками в підвалі розваленої будівлі. По всій видимості, щоб так сказати вжитися в роль і відчути хоча б частину тієї героїчної атмосфери в далекій країні, де штурмові бригади 242 дні тримали аеропорт проти переважаючих сил противника. Цей бій залишиться не тільки в пам'яті, але і в історії назавжди.


Тим часом і зараз на Донбасі ситуація не з кращих. Українські військові продовжують гинути, а противник посилювати свої позиції, що говорить про те, що відступати бойовики не мають наміру. Так, своїми діями вони відкрито демонструють небажання про щось домовлятися і тим більше дотримуватися Мінських угод про припинення вогню.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що президент України Володимир Зеленський відреагував на загибель трьох українських військовослужбовців на Донбасі.

Також наш портал повідомляв, що Путін розповів про свої плани щодо Донбасу.

Нагадуємо, що зітуація на Донбасі загострилася, бойовики можуть зірватися в будь-який момент.