Інформацією про те, хто в Україні має право на 100% пільгу при оплаті комунальних платежів, поділилася глава міністерства соціальної політики Марина Лазебна. За її словами, цим правом можуть скористатися учасники бойових дій. Також частково компенсують людям, які не в змозі оплатити збільшені ціни.

Про це пише "РБК-Україна".

Як повідомила Марина Лазебна, деякі громадяни України можуть не платити за комунальні платежі. Йдеться про учасників бойових дій.

Дана інформація прозвучала під час форуму "Україна 30" від міністра Марини Лазебної.

За запевненнями Марини Лазебної, пільгами при оплаті комунальних платежів зараз користуються близько 1,8 мільйона осіб.

При цьому розмір пільг коливається від 25 до 100% вартості.

Наприклад, для учасників бойових дій та учасників війни передбачена повна компенсація оплати комунальних тарифів, уточнила Марина Лазебна.

Станом на січень 2021 року ця сума становить 1,1 тисячі гривень.

До другої категорії людей, які потребують допомоги держави, відносяться ті українці, які не в змозі оплатити повну ціну комунальних послуг.

Для таких громадян у січні розмір субсидії склав 2,2 тисячі гривень. За статистикою, в Україні кожна 3-я сім'я потребує допомоги держави.

Пільгу при оплаті комуналки отримували близько 3,1 мільйона домогосподарств. Такі цифри були станом на 1 січня 2021 року.

Різні категорії громадян змогли отримати знижку при оплаті, якщо вони відносяться до дітей війни, чорнобильців, учасників бойових дій.

При цьому в бюджеті України на 2021 рік закладена стаття витрат для виплати субсидій на оплату житлово-комунальних платежів.

Однак ця сума в 1,5 менше, ніж аналогічна у 2020 році. Вона становить 36,6 мільярда гривень.

Раніше Hyser писав, як повернути грошовий вклад.

Також портал писав, що пропонують депутати для зниження ціни на газ.

Нагадувати, що радить робити чиновник українцям, які хочуть заощадити на опаленні.