Певні категорії громадян України мають право на здобуття соціальної допомоги від держави, і однією з таких категорій є самотні батьки – матері чи батьки.

У спеціальному Telegram-каналі Міністерства соціальної політики надано інформацію про те, які грошові виплати можуть розраховувати батьки, які піклуються про своїх дітей.

Йдеться про допомогу на утримання дитини, розмір якої визначається як різниця між 100% прожиткового мінімуму для дитини певного віку та загальним місячним доходом сім'ї на одного члена сім'ї.

Цей посібник є важливим ресурсом для забезпечення потреб батьків у вихованні та підтримці своїх дітей.

Для того, щоб скористатися цими посібниками, батьки можуть звернутися до органу соціального захисту або до центру надання адміністративних послуг за місцем свого проживання. Також існує можливість подання заяви через портал "Дія", що надає зручний та доступний спосіб оформлення соціальних виплат.

Процедура подання заяви включає надання кількох документів.

Зокрема, необхідно додати декларацію про доходи та майновий стан сім'ї, копію свідоцтва про народження дитини, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану відомостями про батька чи матір. Також потрібне надання довідки про доходи, якщо відповідної інформації немає в державних органах, та копії документів у разі смерті одного з батьків або при усиновленні дитини.

Статистика показує, що з початком нового року зміниться розмір прожиткового мінімуму в Україні на одну особу.

Це означає, що й розмір соціальної допомоги буде переглянуто. Дивно, що українцям надається можливість скористатися програмою "Дія" для оформлення чотирьох видів соціальних посібників та отримання різних соціальних послуг, що робить процес більш доступним та прозорим.

Читайте також: