У п'ятницю, 22 грудня, бійці 3-ї оперативної бригади "Спартанець" успішно виявили та знешкодили безпілотник противника "Ланцет" на запорізькому напрямку. Національна гвардія України повідомила про інцидент у Facebook, заявивши, що ударний БПЛА був збитий у повітрі вогнем зі стрілецької зброї.

Про це пише «obozrevatel»

За попередніми даними, безпілотник вилетів із тимчасово окупованих територій у бік українських позицій. Виявивши мету, троє військовослужбовців застосували стрілецьку зброю, зокрема АК-74 для знищення БПЛА противника.

В результаті «Ланцет» вибухнув у небі, а його залишки впали приблизно за 30 метрів від наміченої мети.

"Вибухнувши в небі, залишки "Ланцета" впали за 30 метрів від своєї мети", – йдеться у повідомленні.

У доповіді наголошується, що подібні бої з об'єктами супротивника з використанням стрілецької зброї відбуваються практично щодня, наголошуючи на складній природі знищення повітряних загроз за допомогою автоматів Калашнікова.

Збитий безпілотник ворога
Збитий безпілотник ворога

"Знищити подібну мету в небі з автомата Калашнікова майже неможливо", – додали військовослужбовці.

У ході аналогічного інциденту в ніч із 21 на 22 грудня ППО України успішно знешкодило 24 із 28 безпілотників «Шахед» у різних регіонах, включаючи Хмельницький, Одесу, Київ, Миколаїв, Херсон, Житомир та Рівне.

Командування ВПС повідомило, що в ході цієї операції були ефективно відображені ударні безпілотники, що виходять із окупованих Росією територій, таких як Курськ, Приморсько-Охтарськ у Російській Федерації та Чауда в Криму.

"У ніч на 22 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували 28 ударними безпілотниками типу "Shahed" із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ, Чауда – Крим", - розповіло командування Повітряних сил.

Читайте також:

Якщо не стало близької чи рідної людини: як українцям оформити право на спадщину за кордоном

Не повторюйте цю помилку: як правильно приготувати заморожені котлети, щоб вони не прилипли до сковорідки

Вранці прокинулися, а грошей немає: кому та в яких випадках заблокують пенсійний рахунок