З тарифами на електроенергію в Україні, які були підвищені з 1 червня 2023 року до 2,64 гривні за кВт-год, українці зіткнулися зі збільшенням платежів за світло. Багато хто замислюється над тим, як знизити суми за рахунками й не переплачувати за електроенергію.

Докладніше про те, як платити за світло вдвічі менше, читайте у нашому матеріалі.

Насправді знання розумного споживання електроенергії може допомогти скоротити витрати. За деякими оцінками, на одну особу на місяць при помірному використанні побутової техніки припадає приблизно 150 кВт. До підвищення тарифу українці сплачували близько 250 гривень за світло.

З підвищенням тарифу сума платежу значно зросла, і тепер доводиться платити близько 400 гривень на місяць, що може значно впливати на сімейний бюджет.

Щоб знизити споживання електроенергії та зберегти гроші, можна вжити кількох заходів:

1. Вимикайте всі електричні прилади, які не користуються. Залишати їх на режимі очікування споживає електрику, навіть якщо вони не використовуються активно.

2. Використовуйте побутову техніку лише за необхідності та в еко-режимі. Зменшіть час використання духовки, мультиварки, телевізора та інших приладів, коли вони не потрібні.

3. Розгляньте можливість відмовитися від використання кондиціонера та замість нього відкривайте вікна у літній час для провітрювання. Взимку постарайтеся не використовувати електричні обігрівачі і зверніть увагу на утеплення житла. Це допоможе скоротити витрати на опалення та електрику, які окупляться у майбутньому.

4. Замініть усі лампи на більш енергоефективні LED та світлодіоди. Вони споживають менше електроенергії та мають більш тривалий термін служби.

5. Спробуйте лягати раніше спати. Це дозволить скоротити час використання електричної освітленості та зменшити витрати на електрику.

Дотримання цих простих порад допоможе знизити споживання електроенергії та пов'язані з ним витрати. Щоб зберегти енергію та гроші, важливо бути більш усвідомленим у використанні побутової техніки та прищепити звичку економити електроенергію.

Читайте також:

Цим секретом діляться не всі: що потрібно зробити у день зарплати, щоб гроші завжди водилися

Українців попередили: у яких місцях тепер вручатимуть повістки

Приватбанк пояснив, звідки береться "комісія-невидимка" під час використання картки