Як правило, літня обрізка троянд в основному зводиться до видалення квіток, що відцвіли, до першого «справжнього» листа-п'ятлистника. Ця обрізка регулює цвітіння, змушує троянду випускати нові квітконосні пагони.

Так, рекомендується обрізати на зовнішню нирку – це дозволить підтримувати "розкриту" форму куща. В іншому випадку він розгалужуватиметься всередину.

Також влітку потрібно видаляти сліпі пагони без бутонів, але їх не вирізають повністю, а залишають по 2-3 добре розвинені п'ятилистники на кожному.
Орієнтуватися під час проведення обрізки троянд варто справжній лист.

Посилання:

  • Справжній лист - не що інше, як лист, до складу якого входить 5 або 7 маленьких листків (точна кількість залежить від сорту).

Отже, огляньте гілку, пропустіть дволистники і трилисники, які не відносяться до справжніх аркушів, і, знайшовши п'ятилистник, зробіть зріз над ним. З пазухи і почне своє зростання нова і сильна втеча, яка подарує довгоочікувані квіти.

Під час обрізки важливо враховувати, в який бік зростатиме втеча. Якщо всередину, то потрібно різати нижче, із захопленням справжнього листа.

Нагадаємо, що для обрізки троянд потрібно придбати гострий секатор із двома різальними лезами, що працює за принципом ножиць. Такий секатор дає рівний та чистий зріз, не змінює стебла та не відшаровує кору. Бажано, щоб він використовувався виключно для роботи з трояндами. Іноді інструмент слід дезінфікувати та точити, а на зиму змащувати олією.

Читайте також:

Продається в будь-якій аптеці: завдяки цьому засобу ваші троянди будуть цвісти навіть восени

Троянди радуватимуть вас пишними бутонами: ось що з ними потрібно зробити у липні

Троянди будуть обсипатися і більше не зацвітуть: не удобрюйте їх цими речами в жодному разі

Троянди цвітимуть до пізньої осені: підгодуйте їх цим простим засобом з аптеки