У суботу, 8 липня 2023 року, українського ветерана, який втратив ногу на війні, примусово зняли з рейсу співробітники бюджетної угорської авіакомпанії Wizz Air.

Тепер у ситуації розбиратимуться у Міністерстві іноземних України. Про неприємний інцидент у своєму Facebook заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва, і ми хочемо розібратися в ній", - заявив Ніколенко.

Він закликав українського ветерана, якому відмовили у рейсі до Варшави, вийти на зв'язок із МЗС чи посольством України в Ізраїлі.

Як виявилося, шокуючий інцидент стався через те, що український військовий зазнав поранення на фронті і тепер пересувається на протезі. Тому він не зміг сісти на своє місце. Чоловік пояснив стюардесі, що втратив ногу на війні та летить додому до своєї родини в Україну.

Згідно з відео, яке вже стало вірусним у соцмережах, військовий простояв у кутку літака півтори години. Потім він упав і поранив руки. Екіпаж літака заявив, що він веде себе неадекватно, і його примусово зняли з рейсу.

"Він плакав і кричав: "Як я потраплю додому?". Показував стюардесі рюкзак, у якому були подарунки для рідних», - кажуть очевидці.

Після інциденту представники перевізника пояснили ситуацію та публічно вибачилися за неї.

"Ми просимо вибачення за невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому недавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави. Безпека є нашим пріоритетом номер один, тому екіпаж відповідальний за те, щоб усі пасажири були готові до перельоту або мали супровід для допомоги", - заявили після інциденту у Wizz Air.

Якщо представники компанії помітять, що один з пасажирів має певні захворювання, які можуть завдати їм шкоди під час подорожі, то зобов'язані відмовити їм у посадці до пункту призначення.

"У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з урахуванням безпеки пасажира. Йому надали воду, і місце, щоб чекати на допомогу персоналу аеропорту", - зазначили у Wizz Air.

Там запевнили, що шкодують про цей інцидент та розслідують його обставини.

Читайте також:

"Розправлюся з кожною родиною": затримано мажора, який хвалився зв'язками та погрожував поліції Києва

У Держекоінспекції розповіли про серйозні збитки для екології: йдеться про трильйони

Майже "Запорожець": у мережі показали незвичайний Rolls-Royce Cullinan