Щоб виростити великий часник на своїй ділянці, необхідно щорічно використовувати добрива, особливо на початку літнього сезону.

Докладніше про просте добриво, яке допоможе збільшити врожай часнику, читайте у нашому матеріалі.

Незважаючи на те, що часник є досить міцною і не вимогливою культурою, добрива, що приносяться, можуть значно збільшити розмір цибулин часнику і підвищити смакові якості часнику. Без використання добрив, урожай часнику може бути дрібним та несмачним.

Один з найефективніших способів удобрити часник, який використовується на початку літа полягає у використанні спеціального підживлення часнику з курячого посліду та інших компонентів. Для її приготування потрібно розчинити 10 г сухих дріжджів у відрі води, потім додати 6 столових ложок цукру і приблизно 500 г золи. Усі компоненти необхідно добре перемішати, після чого додати півлітрову банку курячого посліду та залишити суміш на бродіння на 5 годин.

Отримане підживлення для часнику необхідно процідити і розбавити водою в пропорції 1 до 10. Цей засіб слід використовувати для поливу часнику в червні. Такого підживлення для часнику вистачить на весь сезон.

Важливо сказати, що органічне підживлення для часнику допоможе не тільки покращити врожай часнику, а й присмажити ґрунт поживними речовинами, які допоможуть виростити якісним не лише часник, а й сусідні культури.

Читайте також:

Тепер ви будете хвалитися солодкими огірками: секрет простого підживлення, після якого врожай здивує

Так ви загробите весь урожай полуниці: що не має рости з цією ягодою. Перевірте грядки

Урожаю полуниці позаздрять сусіди: проста хитрість, яку знають не всі