В Україні благополучно розпочався сезон садівництва та городництва. Люди почали більше часу приділяти землі та своєму майбутньому врожаю, зокрема полуниці та помідорам. Однак багато хто не здогадується про те, що в процесі вирощування садових та городніх культур, зокрема полуниці та помідорів, роблять помилки, які прямопропорційно впливають на якість та кількість врожаю полуниці та помідорів.

Докладніше про те, що негативно впливає на полуницю та помідори при вирощуванні, читайте у нашому матеріалі.

Щороку безліч садівників та городників роблять одну й ту саму помилку, яка призводить до невдалих результатів при вирощуванні полуниці та помідорів на їхніх дачних ділянках. Восени вони засипають грядки, де планують вирощувати полуницю та помідори, тирсою або сіном, які навесні копають. В результаті рослини, зокрема полуниця та помідори, часто страждають від хвороб та інфекцій.

Щоб уникнути таких проблем із полуницею та помідорами, необхідно зимову мульчу навесні знімати та викидати. Ця процедура досить проста, але здатна суттєво покращити зростання рослин, зокрема полуниці та помідорів.

Одна з головних причин, чому мульча має бути видалена навесні - це її здатність заважати ґрунту грітися, що зрештою гальмуватиме розвиток рослин, зокрема полуниці та помідорів. Крім того, тепла тирса і сіно часто є місцем проживання паразитів і грибків, які можуть завдати сільськогосподарським культурам, зокрема полуниці та помідорам, серйозної шкоди.

Якщо прибирати мульчу в травні, а через пару тижнів вносити новий шар, грядки будуть більш міцними, екологічно чистими та стійкими до шкідників та несприятливих кліматичних умов. Важливо знати, що правильне використання мульчі може стати надійним помічником та підвищити врожайність вашого городу, зокрема полуниці та помідорів.

Читайте також:

Просто розкидайте цю крупу городом: як позбутися шкідників за старовинним методом

Тепер ви завжди складатимете її в пакет: як використовувати картопляну шкірку на городі

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд