Вартість газу для населення в новому опалювальному сезоні, швидше за все, буде вищою, оскільки очікуються дві хвилі підвищення цін. А ось З 1 травня 2023 року тарифи на газ для населення не змінюватимуться.

Докладніше про це інформує сайт biz.today.ua.

Олег Попенко, який є експертом з ЖКП, повідомив, що яким саме буде тариф на газ поки невідомо, проте, на його думку, за нинішніх умов, тарифи на газ можуть підвищитися в середньому до 11-12 гривень за кубометр.

"Розглядаються кілька варіантів підвищення вартості газу: перший етап - 11-12 гривень, другий - до 16 гривень" , - повідомив Попенко.

У ЄС та на лондонській біржі ціни на газ опустилися приблизно до 400 доларів за тисячу кубометрів. Однак в Україні ж діє мораторій на підвищення комунальних тарифів під час воєнного стану, щоб не навантажувати і без того збідніле населення комунальними витратами.

В цей час газ для побутових споживачів пропонується дев'ятьма постачальниками. Вартість кубометра блакитного палива в межах від 7,70 до 9,99 грн. Мінімальні тарифи пропонують компанії "Еру людям" та "ETG.UA" - 7,70 та 7,80 грн відповідно.

Наразі Нафтогаз є монополістом на ринку постачальників. Компанія обслуговує близько 98% українських споживачів і клієнти платять за газ за тарифом у 7,96 грн за кубометр.

Читайте також: