Сьогодні, 5 квітня, православна церква вшановує пам'ять ігумена Никона Печерського, одного з найшанованіших і найвідоміших святих у православній релігії. Нікон народився і ріс у сім'ї християн, але сам вибрав шлях служіння богу після того, як під час битви на Хрестових походах осінив себе хресним знаменням і виграв важку битву.

Детальніше про 5 квітня, його традиції, прикмети та заборони інформує УНІАН .

Никон став учнем знакових духовних осіб, таких як святий Антомій Печерський, який надихнув його на подвижницький спосіб життя та постійну боротьбу зі своїми пристрастями. Разом зі своїми учнями Нікон вирушив до Сицилії, наголошуючи на своїй відданості богу під час важких життєвих випробувань. Никон поховав свою матір, яка все життя твердо стояла на вірному шляху істини, і навернув до Христа 9 воїнів. У цей непростий час усі християнські віруючі були засуджені за свою віру і страчені. Никон Печерський був відомий своїм подвигом, являючи собою приклад істинного християнського подвижника протягом багатьох років після своєї смерті.

Головні прикмети 5 квітня

  • заморозки в ніч із 4 на 5 число - у квітні буде хороша погода;
  • кішка чхає чи кашляє – найближчим часом підуть дощі;
  • дворові птахи вищипують у себе пір'я - на жаль у сім'ї;
  • опівдні вийшло яскраве сонце - літо буде спекотним.

Головні заборони 5 квітня

У день пам'яті Нікона Печерського, який відзначається 5 квітня, у народі існують деякі забобони та прикмети, пов'язані з цим днем. Наприклад, у цей день не рекомендується тримати на увазі гроші, оскільки це може спричинити нерозумні та необдумані витрати, а також призвести до злиднів та фінансових проблем.

Також у цей день не слід спати на чужій подушці, оскільки це може залучити негативні думки та біди іншої людини. Ці забобони засновані на тому, що в давнину вірили у вплив енергетики людини на предмети, які вона використовує у своєму житті.

Крім того, існує прикмета, що сваритися і поширювати плітки в Ніконов день також не можна, оскільки це може залучити негативну енергію і виявитися невдалим днем ​​для серйозних конфліктів.

Читайте також: