Стало відомо, що японська компанія з виробництва автомобілів Mazda змінила свій логотип. У компанії вважали, що оновлений логотип виглядає більш преміально і краще підходить більш дорогим і престижним моделям, на яких компанія сфокусувалася останнім часом (наприклад, CX-90).

Зовнішній вигляд нової емблеми було опубліковано на сайті товарних знаків 22 липня 2024 року.

Зазначимо, що старий значок виглядав так, ніби він вирізаний із металу, а оновлений дизайн зробили одновимірним. Овал більше закруглився, крила в ньому стали кутастішими, а саме лого тепер плоске.

Нічого нового дизайнери не придумали, дотримуючись загального тренду мінімалізму та відмови від об'ємних логотипів – у такому ж ключі змінилися логотипи Volkswagen, Audi, Toyota, Nissan, Renault, Fiat, Volvo, Cadillac і навіть Lamborghini.

Очікується, що оновлений логотип з'явиться вже на нових електрокарах Mazda, зокрема оновленому MX-5, що відзначає цього року свій 35-й день народження.

До речі, багато що вказує на те, що з оновленою емблемою Mazda готується до глобального ребрендингу. Включаючи перший логотип компанії, це вже 16-та версія її лого.

Нагадаємо, що Mazda вперше представила логотип "V-подібні крила" у 1997 році. Згідно з інформацією на сайті автовиробника, V-подібні крила символізують прагнення до "постійних покращень для забезпечення потужного, безперервного зростання", а також вказують на "гнучке мислення, креативність, життєву силу, доброту та стійкість" компанії.

Довідка:

  • Mazda заснували в 1920 році як Toyo Cork Kogyo Co, а виробництво машин почалося в 1931 році, коли виробник випустив авторикшу Mazda-Go. Перший офіційний автомобіль японського автовиробника з'явився у травні 1960 року, коли було випущено Mazda R360. При цьому назва Mazda затвердили лише 1984 року.
  • Компанія відома своїми успіхами у спорті, включаючи перемогу у гонці "24 години Ле-Мана" з унікальним авто без поршневого двигуна.
  • Компанія постійно змінює дизайн своїх машин, щоб відповідати сучасним трендам та підкреслити свою орієнтацію на інновації та електрифікацію.

Читайте також:

Їх намагаються не продавати: названо 10 автомобілів, які довго не втрачають свою ціну

Водіїв вже попередили: скоро "Дія" видаватиме важливе попередження вашою машиною

Машина згорить за лічені хвилини: що в жодному разі не можна залишати в автомобілі в спеку