За результатами дослідження, проведеного компанією LendingTree за участю 30 автомобільних брендів у США, виявлено, що водії електромобілів Tesla найчастіше стикаються з дорожніми пригодами в порівнянні з водіями інших марок за попередній рік.

Дані ретельно проаналізовані на основі інформації, наданої страховими компаніями, при цьому виключені випадки, пов'язані з орендованими автомобілями.

Не завжди легко визначити причини вищого рівня аварійності у певних автомобільних брендів.

Однак дослідники зазначають, що існують ознаки того, що деякі типи автомобілів приваблюють схильніших до ризику водіїв.

Згідно зі статистикою за період з середини листопада 2022 року до середини листопада 2023 року, водії Tesla продемонстрували найгірший показник аварійності в США, здійснивши 24 події на 1000 водіїв.

У їхній слід зафіксовані водії Ram з 23 аваріями та водії Subaru з 21 аварією на 1000 водіїв за рік. В той час, як водії автомобілів Pontiac, Mercury та Saturn (американські бренди) стикалися з менш ніж 10 аваріями на 1000 водіїв за вказаний період.

Окремо варто зазначити, що водії BMW виявилися найбільш схильними до водіння в стані алкогольного сп'яніння, причетні до трьох випадків водіння в нетверезому стані на 1000 водіїв на рік. Цей показник приблизно вдвічі вищий, ніж у водіїв Ram, які посіли друге місце у цьому аспекті.

Якщо розглядати загальну кількість інцидентів на дорогах, включаючи не тільки аварії, а й водіння у нетверезому стані, перевищення швидкості та інші порушення, водії автомобілів Ram продемонстрували найвищий рівень інцидентів, водії Tesla посіли друге місце за цим показником у США.

Читайте також: