Котлети з фаршу, цвітної капусти та сиру - ніжна, ароматна та дуже апетитна страва для любителів овочів. А щоб вийшло ще смачніше, подавайте його зі своїм улюбленим соусом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати соковиті котлети з фаршу, цвітної капусти та сиру, знадобиться такий набір продуктів:
- фарш свинячо-яловичий - 500 г;
- капуста цвітна - 350 г;
- сир моцарелла – 130 г;
- цибуля ріпчаста - 150 г;
- морква – 100 г;
- часник – 1-2 зубчики;
- яйце – 1 шт.;
- кріп сушений - 1 ч. ложка;
- сушена петрушка - 1/2 ч. л. ложка
- паприка мелена - 1 ч. ложка;
- сіль - 2/3 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений - щіпка;
- олія рослинна - 20-30 мл (1-2 ст. ложки)
важливо!
- Замість кропу та петрушки можна взяти інші сушені трави на власний розсуд.
Цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками, відправляємо у широку миску.
Моркву очищаємо, натираємо на дрібній тертці та додаємо до цибулі.
Цвітну капусту знаємо на великі суцвіття, добре промиваємо.
Натираємо цвітну капусту на великій тертці, додаємо до цибулі та моркви.
Свинячий фарш, чорний мелений перець і сіль відправляємо до овочів.
Присмачуємо кропом, петрушкою та паприкою.
Все добре перемішуємо до однорідності.
Деко застилаємо пергаментом.
З фаршу формуємо пишні котлетки середнього розміру (вийшло 13 штук).
Викладаємо на лист. Змащуємо кожну котлету зверху і з боків олією.
Поки котлети запікаються, яйце розбиваємо в миску, збиваємо до однорідності.
Моцареллу натираємо на великій тертці та з'єднуємо з яйцем.
Перемішуємо.
Через якийсь час дістаємо котлети з духовки, зверху розподіляємо яєчно-сирну масу.
Повертаємо котлети в духовку на 3-5 хвилин до розплавлення сиру.
Завдяки запіканню в духовці та наявності овочів котлети виходять кориснішими та підійдуть для здорового харчування.
Читайте також:
І навіть на трьох штуках ви не зупинитесь: рецепт ніжних картопляних котлет із сиром
Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі
Їх хочеться їсти, навіть коли ви ситі: рецепт соковитих котлет із пекінською капустою