Був час, коли тушонка з картоплею вважалася делікатесом. Ще б пак, за радянських часів дістати заповітну бляшанку було дуже непросто. Тепер тушонка продається на кожному кроці, а молоде покоління зовсім не вважає її цінністю. Радимо здивувати сім'ю, приготувавши трохи призабуту, але смачну та ситну страву, на яку піде 45-50 хвилин часу.

Продукти (на 4 порції):

  • картопля – 650 г (в очищеному вигляді);
  • тушонка - 280 г;
  • огірки солоні – 120 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • томатна паста (неконцентрована) – 50 г;
  • мука - 15 г (1 ст. ложка);
  • олія рослинна - 40 мл (3 ст. ложки);
  • сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки.

Важливо!

  • Разом із перерахованими в рецепті овочами можна використовувати кабачки, гострий перець та гриби.

Отже, цибулю потрібно очистити та нарізати кубиками.

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній цибулю на сильному вогні, часто перемішуючи, хвилини 3-5. Далі потрібно присипати обсмажену цибулю борошном і безперервно перемішуючи, обсмажувати ще 1 хвилину.

Солоні огірки нарізаємо четвертинками кружальців.

Огірки та томатну пасту додаємо в сковороду до цибулі та помішуючи, обсмажуємо все разом ще 1 хвилину.

Додаємо 100 мл окропу, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо цибулю з огірками в томатному соусі протягом 3 хвилин на повільному вогні.

Очищену картоплю тим часом потрібно нарізати дрібними скибочками і відправити в сковороду.

Додаємо тушонку. Влийте ще 100 мл окропу.
Важливо!
  • Краще купувати свинячу або яловичу тушонку вищого ґатунку, у якої менше жиру.

Перемішуємо і тушкуємо під кришкою до готовності картоплі – на це йде близько 25 хвилин. Під час гасіння потрібно посолити за смаком і кілька разів перемішати для рівномірного приготування.

Готову страву посипаємо чорним меленим перцем і подрібненою зеленню, наприклад, кропом.

Читайте також:

Замість миючого засобу: чому не потрібно викидати використані чайні пакетики

"Таких не обслуговуємо": росіянин приїхав до Польщі та поскаржився, що його не прийняли у відомому українському закладі

Робіть запаси у морозилці: в Україні різко подорожчає свинина та яловичина

Що буде, якщо щоранку натще пити воду з лимоном. Міфи та реальність