Для тесту:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- вода - 285 мл;
- борошно – 500 г + для роботи з тестом;
- соль - 1 ч. ложка.
Тісто має вийти досить щільним (але в міру), водночас воно має бути еластичним і добре розкочуватися. Тісто накриваємо чистим кухонним рушником або харчовою плівкою та залишаємо на столі на 10-15 хвилин.
Для начинки:
- картопля – 460 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- петрушка свіжа – 15 г;
- сіль за смаком.
Картоплю потрібно очистити, вимити та нарізати дуже дрібними кубиками. Цибулю також очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень петрушки промиваємо, дрібно рубаємо і додаємо в миску з цибулею та картоплею. Солимо і перемішуємо.
Кожен шматок тіста потрібно тонко розкотити і покласти посередині начинку, залишивши широкі краї без начинки. Далі закриваємо начинку відтягуючи краї тіста до центру так, щоб у цій стадії утворився квадрат. Потім відтягуючи за кути тісто знову потрібно з'єднати їх по центру і закріпити, щоб вийшов округлий коржик.
Таким же чином формуємо заготовки з тіста, що залишилося і начинки.
Далі в сковороді розігріваємо рослинне масло (воно має повністю покривати дно сковороди) і викладаємо в гарячу олію коржик швом донизу. Обсмажуємо плацинду на маленькому вогні під кришкою 5-7 хвилин.
Перевертаємо плацинду на інший бік і обсмажуємо під кришкою ще 5-7 хвилин. За цей час картопля має повністю приготуватися.
Читайте також:
Від запаху можна очманіти: як приготувати найніжніше мариноване сало з часником
Це просто блаженство: рецепт ніжного сала з тонкою шкіркою, запеченого в духовці
Вже слинки потекли: 5 способів найсмачнішого вживання сала