Для тесту:

  • вода - 285 мл;
  • борошно – 500 г + для роботи з тестом;
  • соль - 1 ч. ложка.

Тісто має вийти досить щільним (але в міру), водночас воно має бути еластичним і добре розкочуватися. Тісто накриваємо чистим кухонним рушником або харчовою плівкою та залишаємо на столі на 10-15 хвилин.

Для начинки:

  • картопля – 460 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • петрушка свіжа – 15 г;
  • сіль за смаком.

Картоплю потрібно очистити, вимити та нарізати дуже дрібними кубиками. Цибулю також очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень петрушки промиваємо, дрібно рубаємо і додаємо в миску з цибулею та картоплею. Солимо і перемішуємо.

Кожен шматок тіста потрібно тонко розкотити і покласти посередині начинку, залишивши широкі краї без начинки. Далі закриваємо начинку відтягуючи краї тіста до центру так, щоб у цій стадії утворився квадрат. Потім відтягуючи за кути тісто знову потрібно з'єднати їх по центру і закріпити, щоб вийшов округлий коржик.

Таким же чином формуємо заготовки з тіста, що залишилося і начинки.

Далі в сковороді розігріваємо рослинне масло (воно має повністю покривати дно сковороди) і викладаємо в гарячу олію коржик швом донизу. Обсмажуємо плацинду на маленькому вогні під кришкою 5-7 хвилин.

Перевертаємо плацинду на інший бік і обсмажуємо під кришкою ще 5-7 хвилин. За цей час картопля має повністю приготуватися.

Читайте також:

Від запаху можна очманіти: як приготувати найніжніше мариноване сало з часником

Це просто блаженство: рецепт ніжного сала з тонкою шкіркою, запеченого в духовці

Вже слинки потекли: 5 способів найсмачнішого вживання сала