Правильно вибрати сало - завдання із зірочкою. Однак кілька простих лайфхаків допоможуть зробити правильний вибір.

Докладніше про те, як правильно вибрати якісне сало, інформує сайт smachno.ua.

При виборі сала необхідно звернути увагу на кілька критеріїв.

По-перше, колір сала. Свіже та якісне сало має бути білого кольору з легким рожевим відтінком. Якщо сало жовте або сіре, воно вже не свіже і буде жорстким і несмачним.

По-друге, звертайте увагу на товщину шкірки. Чим вона товстіша, тим старше свинка і жорсткіше сало. У гарного ніжного сала товщина шкірки повинна бути від 3 до 5 мм. Звичайно, найсмачніше сало буде у молодої свинки.

По-третє, зверніть увагу на аромат сала. У жодному разі у сала не повинно бути ніякого неприємного запаху, який називають кнуром. Тільки ніжний, солодкувато-молочний аромат каже, що це гарне сало.

По-четверте, помацайте сало. Воно має бути вологим та жирним, але не липким. Якщо взятися кінчиками пальців за куточок шматочка сала – від тепла рук верхній шар обов'язково розтопиться, а якщо сало жорстке та з прожилками – ви обов'язково це відчуєте.

До того ж, не зайвим буде перевірити сало на свіжість – проткніть його сірником. Якщо він входить важко, то сало давно лежить, воно стало гумовим та несмачним. А якщо ж сірник входить легко, то свіже сало. Чим свіже сало, тим ніжнішим і смачнішим воно буде.

Читайте також:

Від запаху можна очманіти: як приготувати найніжніше мариноване сало з часником

Це просто блаженство: рецепт ніжного сала з тонкою шкіркою, запеченого в духовці

Вже слинки потекли: 5 способів найсмачнішого вживання сала