Правильно вибрати сало - завдання із зірочкою. Однак кілька простих лайфхаків допоможуть зробити правильний вибір.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як правильно вибрати якісне сало, інформує сайт smachno.ua.
При виборі сала необхідно звернути увагу на кілька критеріїв.
По-перше, колір сала. Свіже та якісне сало має бути білого кольору з легким рожевим відтінком. Якщо сало жовте або сіре, воно вже не свіже і буде жорстким і несмачним.
По-друге, звертайте увагу на товщину шкірки. Чим вона товстіша, тим старше свинка і жорсткіше сало. У гарного ніжного сала товщина шкірки повинна бути від 3 до 5 мм. Звичайно, найсмачніше сало буде у молодої свинки.
По-третє, зверніть увагу на аромат сала. У жодному разі у сала не повинно бути ніякого неприємного запаху, який називають кнуром. Тільки ніжний, солодкувато-молочний аромат каже, що це гарне сало.
По-четверте, помацайте сало. Воно має бути вологим та жирним, але не липким. Якщо взятися кінчиками пальців за куточок шматочка сала – від тепла рук верхній шар обов'язково розтопиться, а якщо сало жорстке та з прожилками – ви обов'язково це відчуєте.
До того ж, не зайвим буде перевірити сало на свіжість – проткніть його сірником. Якщо він входить важко, то сало давно лежить, воно стало гумовим та несмачним. А якщо ж сірник входить легко, то свіже сало. Чим свіже сало, тим ніжнішим і смачнішим воно буде.
Читайте також:
Від запаху можна очманіти: як приготувати найніжніше мариноване сало з часником
Це просто блаженство: рецепт ніжного сала з тонкою шкіркою, запеченого в духовці
Вже слинки потекли: 5 способів найсмачнішого вживання сала