Крім пенсії, у пенсіонерів можуть бути різні надбавки та доплати, включаючи компенсаційні виплати. Ці виплати можуть бути надані пенсіонерам віком від 70 до 80 років та старше, за умови, що їх пенсії нижчі за 10 340 грн.

Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії", посилаючись на заяву заступника міністра соціальної політики України Дар'ї Марчак.

Повідомляється, що пенсіонери віком 70-75 років можуть розраховувати на виплату до 300 грн, пенсіонери віком 75-80 років – до 456 грн, а старше 80 років – до 570 грн.

Щомісячні компенсаційні виплати – це не нова ініціатива. Вона була запроваджена ще з 2020 року. … Така виплата провадиться, якщо розмір пенсії, яку отримує людина, не досягає 10 340 грн», – пояснила Марчак.

Варто нагадати, що в Україні 1 березня 2023 року було проіндексовано пенсію тих громадян, які отримують найменші виплати, що раніше не передбачалося законодавством, оскільки розмір їх пенсій прив'язаний до прожиткового мінімуму та переглядався лише під час його зростання.

«На жаль, тенденція така, що в попередні роки прожитковий мінімум зростав набагато повільніше, ніж темпи індексації. Цього року, щоб виправити ситуацію, що найменші пенсії зростали найповільніше, ці виплати були включені до індексації. … Це торкнулося понад 4 млн осіб», – розповіла Марчак.

Читайте також:

Ощадбанк тепер видаватиме українцям усі пенсії: що треба знати

Як перевірити розмір вашої пенсії після березневої індексації Інструкція

Пенсійний фонд попередив про підвищення ще одного виду виплат