Інгредієнти:

  • 180 г шоколаду (темний та молочний 50:50);
  • 80 г вершків 33%;
  • 3 ч.л кави розчинної;
  • 15 г олії вершкового;
  • 2 ч.л коньяку.

Для глазурі потрібно 120-140 г білого шоколаду.

Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі. У вершки додати каву та нагріти до 85 градусів, вилити на шоколад, пробити блендером до гладкої емульсії.

Додати|добавляти| холодну олію і знову пробити блендером, додати|добавляти| коньяк в кінці і перемішати. Накрити плівкою в контакт і як завжди або залишити на 12:00 в кімнаті, якщо холодно, якщо ні, то прибрати в холодильник. Після скачати трюфелі, покрити глазур'ю.
Шоколад потрібно обов'язково темперувати. Я зараз роблю методом посіву: топлю 100 г шоколала до 46 гр, потім у розтоплений шоколад додаю по кілька каллет і постійно перемішую, опускаю температуру до 31 і працюю.
Читайте також: