Боєць ЗСУ розповів, що зараз відбувається в Бахмуті і яка ситуація склалася на фронті. За його словами, російські окупанти можуть вкотре показати «жест доброї волі», але вже на одному із найгарячіших напрямків на фронті.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «apostrophe»

Ні для кого не секрет, що в Бахмуті вже багато місяців відбувається справжнє пекло. Справа в тому, що саме на цей напрямок перекидаються основні сили окупантів.

Один український боєць Петро Волощенко, який боронить Україну і бореться з ворогом у Бахмуті, каже, що російські окупанти та їхнє командування «проковтнули наживку» ЗСУ.

Коли в нього запитали «яка зараз оперативна ситуація під Бахмутом?», то боєць негайно вирішив відповісти і розповісти, що зараз твориться на гарячій точці на фронті.

«Наразі на так званій Бахмутській дузі дуже гаряче. Ворог підтяг багато артилерії. Не можу сказати, чи це якась нова з Росії чи її перекинули з якихось інших напрямків. Але її побільшало. У якийсь період був паритет у "стволах". А зараз, якщо проаналізувати кількість обстрілів, то як мінімум 1 до 10 вони мають перевагу в артилерії саме під Бахмутом. Там і 122-мм, і 152-мм артилерія, та мобільні групи 120-мм мінометів. Ворожа артилерія не замовкає жодної хвилини», - каже українець.

Крім цього, він сказав, що Бахмут став справжньою пасткою для ворога, оскільки він повівся на тактику України. За його словами, Україна виграла багато часу завдяки ЗСУ та обороні Бахмута.

«Однак ми їх заманили в пастку, армія росії повелася на нашу тактику. Ми стримуємо їх, і найгарячіші точки – Кремінна, Вугледар та Бахмут – ця дуга стала м'ясорубкою. Вони намагаються просунутися і з півночі, і з півдня, щоб оточити Бахмут. Вони думають, що вийшовши до траси на Костянтинівку, отримають якусь перевагу. Але це зовсім негаразд. І коли ми відходимо, то не тому, що ми злякалися чи слабші. А тому, що немає сенсу гинути за "місячний ландшафт", на який російська артилерія перетворює села на Донбасі. Ми виграли час. Величезною ціною, але ми отримали тактичну та стратегічну перевагу. У нас є підготовлені рубежі, на які можемо відійти без втрат, але із втратами для ворога, а Годинник Яр та Костянтинівка вже фактично неприступні фортеці», - продовжив Петро Волощенко.

Читайте також:

Скоро кінець: Пригожин уже прямо заявив, ЗСУ дійдуть до кордонів Росії та звинуватив Путіна

Біжуть, підібгавши хвіст: окупанти та сепаратисти екстрено покидають Крим разом із сім'ями – Генштаб ЗСУ