Українці, які мешкають у селах, можуть розраховувати на соціальну допомогу від держави. Так, стало відомо про новий вид виплат, які належить українцям.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «napensii»

Важливо повідомити, що, незважаючи на війну, жителі сіл продовжують садити городи та розводити худобу. Саме через це український уряд ухвалив рішення виділити їм соціальну допомогу у такий тяжкий час.

У новій програмі зазначено, що українці мають реєструвати свою худобу, хоча це роблять далеко не всі. Наприклад, статистика говорить про те, що лише половина українців реєструють свій скот. Однак тепер це потрібно робити, якщо люди хочуть отримувати виплати від держави. Так, це єдина обов'язкова умова для здобуття соціальної допомоги від держави.

Директор департаменту агропромислового розвитку у Львівській облдержадміністрації Тетяна Гетьман сказала, що торік усі, хто зареєстрував тварин, отримали виплати. Вона зауважила, що на це було виділено понад 26,2 млн грн дотацій.

Для того, щоб у 2023 році отримувати дотації, необхідно реєструвати свою худобу. Це потрібно робити обов'язково, якщо українці хочуть отримувати допомогу.

Тетяна Гетьман запевняє, що реєстрація дозволяє постійно контролювати стан здоров'я тварини.

Для того, щоб зареєструвати свою тварину, потрібно піти до держустанов ветеринарної медицини за своїм місцем проживання.

Читайте також:

Названо продукти, які при щоденному вживанні руйнують імунітет

В Україні подорожчають найходовіші продукти харчування: перші подробиці