Пельмені люблять і дорослі, і діти. Але буває так, що класичний рецепт приготування набридає і хочеться чогось особливого.

Докладніше про незвичайний рецепт приготування пельменів на сковороді читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Приготуємо соус заздалегідь, щоб встигнути нарізати сир і обсмажити пельмені. Для соусу розведіть сметану гарячою водою та добре перемішайте. Важливо використовувати саме гарячу воду, щоб соус не згорнувся під час варіння.

Далі візьміть будь-який сир, який вам подобається, та натріть його на середній тертці. Це допоможе йому якнайшвидше розплавитися і рівномірно розподілитися по пельменях.

Розігрійте сковороду на середньому вогні, краще з антипригарним покриттям. Додайте олію для смаження і викладіть пельмені на сковороду. Будьте обережні, заморожені пельмені можуть почати бризкатися.

Обсмажте пельмені із двох сторін до бажаного ступеня готовності. Ви можете зробити їх сильно рум'яними чи не дуже. Не забудьте перевернути кожен пельмень за допомогою вилки.

Залийте обсмажені пельмені сметанним соусом і посоліть до смаку. Зменште вогонь до мінімуму і накрийте кришкою сковороду. Гасіть пельмені 10-15 хвилин в залежності від їх розміру, стежте за соусом, щоб він не википів. Якщо потрібно, додайте трохи води.

Пельмені за цей час набухнуть і вберуть майже весь соус. Вимкніть вогонь і одразу посипте пельмені натертим сиром. Накрийте кришкою сковороду і залиште її на 5 хвилин до повного розплавлення сиру. Готово! Тепер ви можете насолодитися ароматними та соковитими пельменями зі сметанним соусом та розплавленим сиром.

Читайте також: