• свинина 400 грам;
  • картопля 6 штук;
  • цибуля 1 штука;
  • морква 1 штука;
  • квасоля стручкова зелена 200 г;
  • вершки (10-20%) 200 мл;
  • твердий сир 100 г;
  • яйця 2 штуки;
  • спеції сухі за смаком;
  • сіль за смаком

М'ясо нарізаємо на не дуже товсті порційні шматки. Жир, якщо він є, зрізати не потрібно - м'ясо вийде соковитіше. Відбивати його не потрібно, просто посоліть і присмачіть м'ясо спеціями з двох боків.

Цибулю нарізаємо тонким пір'ям.

Морква – дрібним кубиком.

Картоплю - тонкими кружальцями або півкружлям, залежно від розміру.

Беремо відповідну форму для запікання. На дно капніть трохи олії. Викладаємо першим шаром картопляні кружечки, солимо, далі викладаємо шар моркви, квасолі та цибулі. Також потрібно все посолити згори.

На овочі викладаємо шматочки м'яса.

М'ясо покриваємо зверху кружальцями картоплі. Картоплю солимо і додаємо у форму трохи води, 50 мл буде достатньо.

Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 ° С, на 45-60 хвилин. Точний час буде залежати від особливостей вашої духовки та кількості картоплі. Вона має стати м'якою і легко протикатися ножем. Коли це станеться, то фольгу потрібно зняти та ще 15 хвилин тримати страву в духовці.

Для приготування заливки яйця потрібно вбити в піал, додати до них вершки, збиваючи все виделкою до однорідності. Солимо і перчимо соус за смаком.

Заливаємо страву вершково-яєчною сумішшю. Ставимо його назад до духовки ще хвилин на 10.

Потім знову дістаємо та посипаємо натертим на великій тертці сиром.

Запікайте м'ясо по сільському духовці з картоплею до розплавлення і легкого підрум'янювання сиру, 5-10 хвилин. Потім діставайте його з духовки та подавайте до столу.

Читайте також:

Вона це вам пригадає: що не люблять орхідеї і як вони вам можуть помститися

Росіянам таке тільки сниться: археологи знайшли найдавніший туалет, у якому можна було спускати воду

Батьківські поминальні суботи: що потрібно принести до церкви