Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля (готове пюре) – 500 гр;
- твердий сир 100 г;
- панірувальні сухарі 150 гр;
- мука 100 гр;
- молоко 50 мл;
- яйця (великі) 2 штуки;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком;
- олія 300 мл для смаження.
Для приготування цієї страви потрібно заздалегідь приготувати картопляне пюре. Для цього картопля чистимо, нарізаємо великими або середніми кубиками (але не дрібно) і відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності. Потім воду потрібно злити, а картоплю потовкти товкачем у пюре. Пюре охолоджуємо.
У картопляне пюре додаємо 1 яйце і 90 г просіяного борошна. Ретельно перемішуємо масу та залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вона загуснула.
Сир нарізаємо кубиками 1,5х1,5 см. Сир можна брати будь-який, головне, щоб він був якісний, смачний і добре плавився. Ідеальний варіант – моцарелла.
З картопляного пюре злегка вологими руками потрібно скачати кульки розміром приблизно з волоський горіх. Якщо маса занадто текуча і не ліпиться, то можна додати до неї ще муки.
Розплющуємо кожну кульку в невеликий коржик і в його центр кладемо по шматочку сиру. Формуємо рівну кульку, щоб сир опинився всередині.
Готувавши в окремій глибокі мисці кляр. Для цього до яйця додаємо борошно, що залишилося, і молоко. Суміш потрібно збити віночком до однорідності.
Кожну картопляну кульку спочатку занурюємо у збите яйце, а потім у сухарях. За бажанням можна знову занурити в яйце і обваляти в сухарях.
Опускаємо в киплячу олію кілька картопляних кульок і смажимо у фритюрі до золотистої скоринки. Готові кульки потрібно перекласти на серветку, щоб стек зайвий жир.
Читайте також:
Вона це вам пригадає: що не люблять орхідеї і як вони вам можуть помститися
Росіянам таке тільки сниться: археологи знайшли найдавніший туалет, у якому можна було спускати воду
Батьківські поминальні суботи: що потрібно принести до церкви