Продукти:

  • картопля (готове пюре) – 500 гр;
  • твердий сир 100 г;
  • панірувальні сухарі 150 гр;
  • мука 100 гр;
  • молоко 50 мл;
  • яйця (великі) 2 штуки;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком;
  • олія 300 мл для смаження.

Для приготування цієї страви потрібно заздалегідь приготувати картопляне пюре. Для цього картопля чистимо, нарізаємо великими або середніми кубиками (але не дрібно) і відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності. Потім воду потрібно злити, а картоплю потовкти товкачем у пюре. Пюре охолоджуємо.

У картопляне пюре додаємо 1 яйце і 90 г просіяного борошна. Ретельно перемішуємо масу та залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вона загуснула.

Сир нарізаємо кубиками 1,5х1,5 см. Сир можна брати будь-який, головне, щоб він був якісний, смачний і добре плавився. Ідеальний варіант – моцарелла.

З картопляного пюре злегка вологими руками потрібно скачати кульки розміром приблизно з волоський горіх. Якщо маса занадто текуча і не ліпиться, то можна додати до неї ще муки.

Розплющуємо кожну кульку в невеликий коржик і в його центр кладемо по шматочку сиру. Формуємо рівну кульку, щоб сир опинився всередині.

Готувавши в окремій глибокі мисці кляр. Для цього до яйця додаємо борошно, що залишилося, і молоко. Суміш потрібно збити віночком до однорідності.

Кожну картопляну кульку спочатку занурюємо у збите яйце, а потім у сухарях. За бажанням можна знову занурити в яйце і обваляти в сухарях.

Опускаємо в киплячу олію кілька картопляних кульок і смажимо у фритюрі до золотистої скоринки. Готові кульки потрібно перекласти на серветку, щоб стек зайвий жир.

Читайте також:

Вона це вам пригадає: що не люблять орхідеї і як вони вам можуть помститися

Росіянам таке тільки сниться: археологи знайшли найдавніший туалет, у якому можна було спускати воду

Батьківські поминальні суботи: що потрібно принести до церкви