Увага! Банан краще взяти дуже стиглий, з темними плямами - такий плід найзапашніший, він дасть кексу максимум смаку.

Вершкове масло покладіть у вибраний посуд і розтопіть у мікрохвильовій печі імпульсами по 5 секунд на середній потужності (~500Вт). Всипте в олію цукор, вбийте яйце.

Віночком (або виделкою, якщо ви не на кухні) розмішайте продукти до однорідності. Влийте молоко. Банан очистіть і розімніть вилкою в пюре. Навіть якщо у вас залишаться невеликі шматочки, не страшно це додасть кексу фактурність. Покладіть розім'ятий банан у тісто.

Перемішайте. У муку всипте розпушувач, перемішайте. По ложці додайте|добавляйте| муку|борошно| в тісто, розмішуючи після кожної. Не додавайте все борошно, якщо тісто стане густим. Або, навпаки, додайте ще трохи, якщо воно видасться вам рідким. Тісто має стати як сметана середньої жирності.

Візьміть чашки, які можна ставити у мікрохвильову піч. Розкладіть тісто по них. Наливайте не до країв, вистачить і 2/3 об'єму – при випіканні кекс може втекти.

Готуйте кекс в мікрохвильовій печі при потужності 800Вт 2-4 хвилини або більше (орієнтуйтеся на свою мікрохвильовку). Готовність перевірте зубочисткою - вона вийде сухою із серединки.

Читайте також:

Ідеально під картоплю: як приготувати мойву ніжного посолу в домашніх умовах