У квіткових магазинах є цілі стелажі для догляду за орхідеями. Але щоб не витрачати гроші на підживлення, можна приготувати вдома самостійно лимонну воду, яка дасть орхідеям сили для активного росту та цвітіння.

Докладніше про те, як приготувати таку воду, читайте у нашому матеріалі.

Приготувати лимонне підживлення для орхідей не складе труднощів. Необхідно одну чайну ложку лимонного соку влити в літр теплої чистої води. Якщо лимона немає, не біда – можна використовувати лимонну кислоту у порошку: 1 г (менше половини чайної ложки) на 1 літр води.

Важливо пам'ятати, що лимонна вода не можна застосовувати для квітучих орхідей, тому що в такому разі рослина може скинути квітконоси.

Такий полив оживить коріння рослини, а також забезпечить її вуглеводами, необхідними для зростання нового листя та квітконосів. Крім цього, лимонний сік діє як антисептик – він перешкоджає виникненню грибків та плісняви ​​на корінні. Якщо поливати в такий спосіб орхідею регулярно, то вона оздоровиться без додаткових засобів.

Таким способом поливати орхідею потрібно максимум двічі на місяць занурювальним методом. Перед поливом розчин підігріти до 30 градусів.

Читайте також:

Що потрібно зробити, щоб ваша орхідея цвіла цілий рік. Розкрито секрет

Орхідея цвістиме цілий рік: 6 хитрощів, про які не розповідають у квіткових магазинах

Як дізнатися, чи жива ваша орхідея, чи вона вже більше ніколи не зацвіте