Господині часто стикаються із проблемою, коли їжа пригоряє до сковороди. Особливо це завдає незручностей при приготуванні омлетів, відбивних, млинців та смаженої картоплі.

Зрозуміло, можна викинути сковорідку на сміття, купити нову з антипригарним покриттям. Але дешевше врятувати стару.

Є спосіб, який допоможе реанімувати навіть безнадійну сковороду. Про це читайте у нашому матеріалі.

Для того, щоб до сковороди не прилипала їжа, необхідно сковороду розжарити великою кухонною сіллю. Цей просто і нехитрий метод допоможе повернути покриттю сковороди колишню антипригарність.

Однак просто прожарити сіль і почати без олії смажити картоплю не вийде. Потрібно її підготувати. Спочатку необхідно вимити сковороду миючим засобом та м'якою губкою.

Тепер можемо приступати до прожарювання сковороди. Для цього потрібно поставити сковорідку на плиту та нагріти її поверхню. Після того, як сковорода розігрілася, на гарячу поверхню кладемо кілька ложок солі. Зауважте, що сіль повинна повністю покрити всю поверхню сковороди. Тепер зменшуємо вогонь та періодично перемішуємо сіль на сковороді. Для цього процесу потрібно не більше 10 хвилин. Далі потрібно ссипати сіль, потім потрібно налити на сковороду трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника гарненько натерти її олією. Після цього знову необхідно прогріти сковороду на плиті. А потім вимити. Після цього сковорідка буде нова.

Читайте також: