Один російський соціолог вирішив прокоментувати ситуацію, що склалася на території Білорусі. Він торкнувся серйозної теми і вирішив розповісти, чи готовий Лукашенко йти війною в Україну на боці Путіна.

Відповідну публікацію було оприлюднено на порталі новин «glavred»

Усі вже чудово знають, що російський тиран Путін уже практично рік намагається змусити Лукашенка піти війною в Україну. Незважаючи на те, що білоруський президент дав Путіну територію своєї країни для військових та запусків ракет, він все ще примудряється ухилятися від прямої участі у війні.

Російський соціолог, публіцист та автор книг Ігор Ейдман вирішив розповісти, навіщо Путіну Лукашенку і чи чекає на Гаагу білоруського диктатора.

Коли у соціолога запитали «чи включив задню» Лукашенко, він відповів: «Лукашенко і передню ніколи не включав, якщо йдеться про безпосередню участь білоруської армії у війні в Україні. Справа в тому, що це категорично невигідно Лукашенку. Якщо ще на початку війни він міг плекати якісь ілюзії про те, що Росія швидко розправиться з Україною і на цьому все закінчиться, то зараз він розуміє, що участь білоруської армії у цій війні, а вона буде довгою, кривавою, нічим добрим не закінчиться».

Важливо зазначити, що жителі Білорусі категорично проти війни, як і білоруські військові. Ще аналітики з Білорусі говорять про те, що воювати за Лукашенка готові лише його так звані «головорізи», їх лише близько 5 тисяч людей. Однак треба розуміти, що вони потрібні білоруському диктатору поруч, а не на фронті в Україні, оскільки вони захищають його трон. Тому аналітики впевнені, що Лукашенко не братиме участі у війні проти України.

Крім цього, фахівці вважають, що після того, як Україна переможе у цій кривавій війні або коли помре Путін, у Лукашенка не залишиться жодних шансів. Так, є думка, що білоруського диктатора можуть вбити білоруси. Однак якщо цього не станеться, його судитимуть у Гаазі.

Читайте також:

Ніяк не заспокоїться: Лукашенко розпочинає в Білорусі чергові навчання. До чого готуються

Шукає політичний притулок: Лукашенко відвідав найбіднішу країну Африки, наслідуючи заклик Путіна