Ні для кого не секрет, що після 6 місяців війни в Україні росіяни знімають радянську техніку та озброєння зі складів тривалого зберігання - йдеться про машини, танки, бронетранспортери, яким 30 років і більше. Ось тільки ті засоби захисту, які були виявлені на Херсонщині після окупації, просто вражають будь-якого військового.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков показав, якими застарілими засобами російські окупанти біля Херсонського мосту захищалися від сучасних реактивних систем залпового вогню HIMARS. Звичайний українець сказав би, що все побачене дуже нагадує використані консервні банки.

"Це військовий кутовий відбивач. Уся територія біля Херсонського мосту була вкрита десятками таких російських світловідбивачів. Ворог намагався використати цей анахронізм, щоб захиститися від... HIMARS", - зазначив він у Twitter .

При цьому міністр наголосив, що це ще раз підтверджує, що йде війна "вільного майбутнього проти тоталітарного минулого".

Посилання:

Кутовий відбивач (англ. Corner reflector) - пристрій у вигляді прямокутного тетраедра з взаємно перпендикулярними площинами, що відбивають. Промінь, що падає на кутовий відбивач, відбивається суворо у зворотному напрямку.

Читайте також:

Вторгнення Білорусі до України: експерт розповів, чого чекати насправді

Карма діє: путінський воїн, який показував "череп ВСУшника", перетворився на овоч після поранення на думку

Зеленський висловив співчуття: найпотужніший землетрус у Туреччині багато хто не вижив. Що відомо