Українцям розповіли, як можна переказати виплати субсидій з пошти на банк. Так, у мережі оприлюднили докладну інструкцію, як це зробити.

Цю публікацію оприлюднили на порталі новин «focus»

Насамперед слід сказати, що з початку лютого набувають чинності нові правила на субсидії. Як відомо, гроші на субсидії надходять до Ощадбанку, де їх можна отримати. Однак тепер з'явилася можливість отримувати субсидії на комуналку та інших українських банках. Це можна зробити без відвідування ПФУ.

Варто попередити, що з 1 лютого 2023 року було скасовано безготівкову субсидію. Тепер кошти на комуналку нараховують на карти у банках. Якщо українець не відкрив собі картковий рахунок у банку, то субсидія нараховуватиметься на відкриті рахунки в "Ощадбанку".

Наприклад, якщо українець не хоче отримувати грошові виплати на поштах, він може зробити так, щоб їх отримувати в банках. Так, виплати субсидій можна перевести на інший банк як онлайн.

Насамперед потрібно зайти на сайт ПФУ, після цього увійти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Після цього, в лівому бічному меню вибрати "Комунікації з ПФУ", вибрати пункт "Заява на житлову субсидію або пільгу" та клацнути на "Заяву на зміну способу виплати житлової субсидії або пільги". Після виконаних операцій заповнити необхідні поля форми заяви та завантажити скановані копії необхідних документів та сформувати заявку, завірити її КЕП та відправити до ПФУ.

Читайте також:

Кому з українців піднімуть пенсії на 1500 гривень після індексації

Українців попередили про урізання пенсій: куди підуть гроші і кого це торкнеться