Вже за два тижні, а саме 14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина або, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки обирають своїм другим половинкам оригінальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно, десертом.

Торт "Червоний оксамит" (або Red Velvet) - вишуканий десерт, що складається з яскравих і помітних коржів на тлі контрастного білого крему. Родом ця чудова випічка зі США, але як, де саме і за яких обставин виник рецепт нині невідомо.

Інгредієнти для 2-х бісквітів:

  • яйця (6 шт.),
  • цукор (140 г),
  • борошно (220 г),
  • олія (80 г),
  • какао (16 г),
  • розпушувач (12 г),
  • рідкий гельовий барвник червоного кольору (3 ч. л.),
  • молоко (120 г).

Інгредієнти для ягідної начинки: пюре ягідне (300 г), цукор (1-2 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (10 г).

Інгредієнти для крему: кремчиз (400 г), вершки 33% (200 г), цукрова пудра (1-2 ст. л.), ванілін.

Щоб приготувати торт на День закоханих, у невеликій мисці розводимо рідкий барвник гелю червоного кольору в невеликій кількості молока.

В окрему миску просіюємо через сито борошно, розпушувач та какао, перемішуємо.

В іншій мисці всі яйця (без поділу на білки та жовтки) з'єднуємо з цукром і збиваємо міксером близько 5 хвилин (до отримання світлої маси, що підзагуснула). Потім вливаємо молоко з барвником і олію, акуратно перемішуємо.

Увага!

  • Для торта "Червоний оксамит" масло обов'язково має бути якісним та рафінованим (без запаху та смаку), щоб готовий десерт не мав неприємного присмаку.

Потім поступово додаємо всі сухі інгредієнти рідкі. Збиваємо міксером до отримання однорідного яскраво-червоного складу без борошняних грудок.

Духовку наперед розігріваємо до 160°С. Тісто виливаємо у форму, вистелену пергаментним папером. Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо бісквіт близько 40-45 хвилин. Потім проробляємо те саме з 2-м бісквітом.

Увага!

  • Готовність перевіряємо традиційно, зануривши в тісто дерев'яну шпажку/зубочистку. Якщо паличка залишається сухою, витягаємо форму з духовки.

Готовий бісквіт виймаємо з духовки та чекаємо, поки він охолоне. Потім забираємо в холодильник мінімум на 1 годину. Холодний бісквіт розрізаємо навпіл. Зрізаємо шапочку бісквіту - вона знадобиться для крихти (як декор зверху).

Для ягідного прошарку беремо чорну та червону смородину. Подрібнюємо ягоди в пюре за допомогою блендера, додаємо цукор і крохмаль (його необхідно розвести в ложці холодної води і проварити кілька хвилин до загусання. Коли охолоне, поставити в холодильник на 1 годину, накривши впритул плівкою).

Для крему в глибоку миску викладаємо кремчиз, вершки, цукрову пудру та ванілін. Збиваємо міксером у пишну густу масу. Потім залишаємо крем у холодильнику на 30 хвилин.

Формуємо торт: корж, потім крем, потім ягідна начинка, знову корж і таке інше. Кремом, що залишився, вирівнюємо верх і боки, а з обрізків бісквіту в блендері робимо крихту і посипаємо нею торт.

Забираємо в холодильник щонайменше на 4 години, а краще – на всю ніч.

Подаємо торт із ягодами "Червоний оксамит" до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.

Читайте також:

Названо 7 продуктів, які допоможуть швидко та міцно заснути

Ніжна та неповторна: як приготувати вишукану запіканку з гречкою, ковбасою та грибами

Для чого досвідчені господині варять у забруднених каструлях лимон із сіллю