Мало хто задумується про те, що в жодному магазині, в жодному супермаркеті яйця не лежать у холодильнику, а стоять просто на звичайних полицях. А ось наші мами та бабусі навчили нас зберігати яйця у холодильнику. Як виявилося, такий спосіб зберігання – пережиток минулого.

Насамперед зазначимо те, що за часів СРСР усі продукти завжди купувалися на користь — чим більше, тим краще, бо не відомо, що буде завтра. А щоб куплені продукти зберігалися, як можна довше, їх і складали в холодильник.

На щастя, сьогодні зникла необхідність закуповуватися на користь.

Так, при тривалому зберіганні яєць у холодильнику, на шкаралупі починають з'являтися тріщини. Згодом у них накопичуються шкідливі бактерії, які потраплять до організму людини.

Надмірно тендітної шкаралупа робиться через різкі температурні перепади. Через це шкаралупа може моментально луснути, якщо яйце з холодильника опустити у воду, навіть не гарячу, а кімнатної температури.

До речі, цікавим лайфхаком поділився мешканець Небраски Ной Янг, який уже тривалий час тримає птахоферму. Він нагадав, що кожен яйця має тупий і загострений кінець. І зазвичай люди зберігають продукт саме загостреним кінцем нагору, що є помилкою.

Виявляється, у тупому кінці яйця є повітряна подушка, що захищає жовток від бактерій. Тому якщо зберігати його цим кінцем вниз, повітря піднімається, звільняючи бактеріям шлях до жовтка. Отже, яйце, розташоване вниз гострим кінцем, завдяки повітряній подушці зберігається довше.

Читайте також:

Путін підвищує ставки: у Білорусії загострюється ситуація. Прибуває все більше військових та озброєння

Навіть Лукашенко не знає цього рецепту: як приготувати смачні драники з гарбуза та цибулі

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави