Українцям розповіли кілька давніх прикмет, які кажуть, чому не можна спати біля дзеркала. Так, якщо дзеркало стоїть біля вашого ліжка, то це може зазнати неприємних наслідків.

Напевно, у кожної людини є дзеркало в спальні, оскільки це обов'язковий предмет для того, щоб упорядковуватися. Однак є маса забобонів, які пов'язані із дзеркалами. Народні повір'я кажуть, що спати навпроти дзеркала не можна.

Ще з давніх-давен прийнято вважати, що розбите дзеркало принесе біду, а тріщини і сколи говорять про скандали, лайки та фінансове неблагополуччя. Також не можна лаятися або плакати перед дзеркалом, оскільки воно вбирає погані емоції.

Важливо відзначити, що через повір'я багато людей не ставлять дзеркала перед ліжком. Вважається, що у такому разі людська душа під час сну залишається беззахисною, тому нечистий може забрати її в інший світ. Куди страшнішими забобонами вважається, що душа під час сну може залишити тіло і потрапити в інший світ через дзеркало, що може призвести до загибелі людини. Ще можуть виникнути невдачі та фінансові труднощі, якщо спати перед дзеркалом. Це пов'язано з тим, що дзеркало вбирає весь негатив, з яким стикається людина у своєму сні. Також йдеться про те, що саме через дзеркало нечиста сила може потрапити до нашого світу у нічний час доби.

Читайте також:

Тепер світло в будинках відключатимуть за скаргами сусідів, у яких немає світла

Щоб не вирубало світло: яку побутову техніку та прилади краще не включати одночасно

Освіжувач не знадобиться: як за допомогою солі позбутися неприємного запаху в кімнаті чи машині