Багато хто дотримується думки про те, що якщо фарбувати волосся під час менструації чи ПМС, то колір буде нерівним. Що довжина волосся буде у плямах, а фарба – погано зафарбує коріння.

Колорист Анастасія Бриндзак вважає це міфом. Хоч і під час менструації, як і під час вагітності, у жіночому організмі відбуваються зміни гормонального тла.

Структура нашого волосся на голові не змінюється від зміни гормонального фону з моменту, коли воно відростає приблизно на 2 см. Сильно змінитися може тільки структура живого волосся.

"Вони знаходяться в прикореневій зоні. Тому якщо у вас є запис на балаяж, омбре або інші техніки фарбування під час місячних, то проблем точно не буде. З корінням волосся особливо ніяких проблем теж не повинно виникати", - зазначила Анастасія.

За словами майстра, під час менструації разом із тлом змінюється і тестостерон. Він підвищується та виробляє багато шкірного сала.

Саме тому під час місячних часто-густо забруднюється голова. Цими днями фарба береться навіть краще, ніж у інший час циклу.

А ось на четвертий день циклу на зміну тестостерону приходить естроген. Він робить шкіру сухою. У ці дні перед фарбуванням волосся краще їх не мити. На трохи брудне від шкірного сала волосся фарба береться краще, а шкіра голови – майже чутлива під час процедури.

"Це не так важливо, адже фон не може серйозно впливати на принцип роботи фарби для волосся. Її склад розробили професіонали своєї справи", – сказав експерт.

Читайте також:

Їх всього три: названі знаки Зодіаку, на яких чекає фінансовий успіх наступного тижня

Що насправді означає слово "кацап" і як воно правильно перекладається з арабської

Не стало легендарного режисера, який знімав серіал "Штрафбат". Фото з похорону