Орхідеї - досить складні у догляді рослини. Зрозуміло, у кожного орхідеї ростуть і розвиваються глибоко індивідуально: в одних усе з ними буде легко і просто, в інших – із значними проблемами та нюансами.

Нерідко орхідеї впадають у якусь "сплячку" - не цвітуть, не ростуть, не виявляють свою життєдіяльність. І тоді власники починають викидати рослину, вважаючи, що шансів у неї немає.

Але існують певні ознаки, які допомагають визначити, чи є шанси у орхідеї "вижити" та розцвісти. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Виявляється, що у орхідеї живе і здорове коріння завжди досить щільне, їх поверхня – однорідна та пружна. Чим коріння молодше, тим воно світліше, але при цьому після занурення у воду або поливу вони помітно зеленіють, як би наповнюючись силою. Також є і здорове старе коріння, їх відтінок варіюється від сірого до коричневого кольору.

Якщо орхідея не цвіте, необхідно за нею спостерігати кілька тижнів. Спочатку слід розуміти, як правильно поливати квітку.

Для цього необхідно заливати коріння у ванній годині, після цього зливати воду і ставити на звичне місце. Слід зазначити, що пряме сонячне проміння орхідея не любить, і водночас не любить затемнених місць. Потрібно вибрати золоту середину, щоб утримати рівновагу догляду за квіткою.

Читайте також:

Орхідея цвістиме цілий рік: 6 хитрощів, про які не розповідають у квіткових магазинах

Що потрібно зробити, щоб ваша орхідея цвіла цілий рік. Розкрито секрет

Як правильно доглядати орхідеї з настанням зими: важливі поради