Напевно, кожен стикався з такою проблемою, коли не міг відкрити консервацію з гвинтовою кришкою. У зв'язку з цим фахівці вирішили дати кілька простих лайфхаків, які дозволять легко відкрити банку з консервацією.

Є безліч випадків, коли людина не може відкрити обожнювані їй консерви під гвинтовою кришкою. Багато людей вважають, що в таких випадках може допомогти ніж, однак цей крок може лише пошкодити кришку, і не тільки.

Для того, щоб вирішити цю проблему, пропонується кілька дуже простих кроків, які не нашкодять ні вам ні вашому майну.

Перший варіант - покатати по столу. Цей простий лайфхак відмінно підійде для півлітрових банок. Насамперед потрібно покласти якийсь рушник або дошку на край столу, покласти банку набік і однією рукою притискати її, а іншою рукою тиснути на ребро кришки, при цьому потрібно катати банку взад і вперед.

Також відмінно допоможе і рослинна олія, особливо при відкриттях 1-літрових банок або більше. Необхідно перевернути консерви, під ребро кришки в кількох місцях капнути трохи олії і залишити на 15-20 хвилин. Після цього кришка відкриється дуже легко.

Крім цього, є ще один дуже простий та швидкий варіант. Тут потрібно просто відкрити кран та увімкнути гарячу воду. Після цього необхідно поставити банку під тиск на 2-3 хвилини. Якщо немає гарячої води, підійде фен або запальничка.

Ще можна просто сильно ляснути по дну банки. Важливо наголосити, що банку необхідно сильно тримати і під кутом 45%. Якщо хлопок буде досить сильним, то можна буде почути клацання, що скаже про те, що банка відкрита.

Читайте також:

Можна отримати 6 тисяч на продукти: кому виплатять ці гроші

Овочі, риба, хліб: в Україні стрімко зростають ціни. Які продукти обійдуться найдорожче