На території Одеської області було помічено дивовижне явище. Справа в тому, що в одному з одеських заповідників помітили тисячі рідкісних морських кротів, яких викинуло на берег.

Цю інформацію надали на порталі новин unian

Доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв заявив про те, що в природному парку Тузловські лимани, що знаходиться на території Одеської області, було помічено тисячі рідкісних ракоподібних.

Фахівець вирушив у соціальну мережу, щоб повідомити про те, що ця ситуація склалася після того, як у Чорному морі кілька днів поспіль був шторм.

"Бачимо неймовірну кількість рідкісних тварин, яких море викинуло на берег. І таку картину я бачу вперше. Це викинуло рідкісних тварин ракоподібних Чорного моря - морських кротів. Це донні тварини, які мешкають на глибині від 0,5 до 15 м. Вони роблять U-подібні нори завдовжки майже 80 см", - заявив Іван Русєв.

Вчений зауважив, що в морі є так звані нори, де мешкають ці ракоподібні. Найцікавіше те, що кожен морський кріт має свою окрему нору. Вони залишають свої будинки, коли вирушають на пошуки їжі.

«Що вийшло і зараз, коли за нашими оцінками, лише на узбережжі моря в межах парку викинуло понад 100 тисяч морських кротів. Це морське звірятко вважається дуже рідкісним і тому занесене до Червоної книги України. Але, що цікаво знати, що вони довго не затримаються на пляжі», – продовжив доктор біологічних наук.

Окрім цього Іван Русєв сказав, що всіх цих морських кротів, яких викинуло на берег, з'їдять інші тварини.

Читайте також:

В Одесі не стало зірки фільмів "Ліквідація" та "Сонька Золота Ручка"

"Хтось рудий попався": на Привозі в Одесі продають дуже великих кахівських раків