Кава в турці – найсмачніший варіант приготування напою, який часто ігнорують через складність приготування. Однак секрет смачної кави у турці дуже просто.

Докладніше про це інформує сайт retsepty.online.ua.

Нам знадобиться:

  • мелена кава - 2 чайні ложки;
  • штовхати
  • вода - 100-150 грам;
  • цукор - за смаком.

Як приготувати каву в турці:

Для початку ставимо турку на вогонь і трохи прогріваємо дно. Насипаємо каву і заливаємо водою, і одразу додаємо туди цукор.

Здавалося б все просто, але є деякі секрети.

Насамперед, варто зазначити, що вода має бути холодною, і наливати необхідно аж до вузької шийки – не більше і не менше. Таким чином, залишається своєрідна повітряна подушка, яка допомагає насититися напою ароматом кавових зерен.

Варити каву на повільному вогні. Як тільки ви побачите, що на воді почала утворюватися специфічна скоринка — зменште вогонь до мінімуму і доварюйте каву на найменшому вогні.

Важливо не дати напою "втекти" на плиту. А тому як тільки утворилася скоринка і по краях починають формуватися бульбашки, які виштовхують скоринку, то турку потрібно терміново знімати з вогню. Не можна чекати бурхливого кипіння із викиданням напою на плиту. Водночас скоринка - це свого роду пробка між напоєм і повітрям і якщо вона порветься, то смак напою забере з собою. Необхідно, щоб скоринка кілька разів підійматися й опускалася, тому турку потрібно знімати й ставити назад на вогонь. І лише тоді напій буде максимально ніжним та ароматним.

Читайте також:

Станете нервованими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце

Все геніальне просто: як правильно заварити каву у чашці

І зима стане трохи менш холодною: як приготувати смачну оранж-каву вдома