У середу, 11 січня 2023 року, вкотре підтвердилося багатовікове стратегічне партнерство між Литвою, Польщею та Україною.

Так, стало відомо, що сьогодні, 11 січня 2023 року, відбулася друга зустріч глав держав "Люблинського трикутника" - до Львова на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським приїхали президент Литви Гітанас Науседа, а також президент Польщі Анджей Дуда. До речі, про зустріч лідерів країн в Україні наперед не повідомлялося.

Важливо відзначити, що Президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Польща збирається віддати Україні роту німецьких танків Leopard .

Якщо це станеться, Варшава стане першою столицею ЄС, яка вирішила поставити Україні важкі танки.

"У рамках побудови міжнародної коаліції буде передано роту танків Leopard для України. Таке рішення вже є в Польщі", - цитує слова польського лідера twitter його канцелярії вдень у середу, 11 січня.

У свою чергу Литва прийняла рішення передати нашій державі зенітні системи – ту зброю, якої ми потребуємо для захисту від іранських дронів, для захисту нашої енергетики.

Зазначимо, що напередодні глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відвідала Харків зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою і заявила про нові поставки зброї Україні, а саме йшлося про 40 БМП Marder.

Нагадаємо, що напередодні Різдва у наданні військової допомоги Україні відзначились США. Так, Байден оголосив про найбільший пакет допомоги Україні на $3 млрд. До нього у тому числі увійшли БМП Bradley і ракети Sea Sparrow, які можуть використовуватися на радянських ЗРК Бук.

А днем ​​раніше Німеччина оголосила, що вже найближчим часом Україна отримає БМП Marder та БМП Bradley. Окрім того, Німеччина планує приєднатися до США для передачі Україні батареї ЗРК Patriot.

Не залишилася осторонь і Франція. Так, 4 січня в Єлисейському палаці заявили, що Франція передасть Україні бронеавтомобілі AMX-10RC, які також класифікують як колісні танки перші танки західної розробки для ЗСУ. Також Франція поставить Україні бронеавтомобілі Bastion.

Читайте також:

"Чорний ящик". Буданов розповів про секретну зброю ЗСУ, яка знищує окупантів

Пронос у російських солдатів: Шойгу звинуватив Україну у застосуванні хімічної зброї. Це анекдот року

В Угорщині розповіли, чому не дадуть Україні зброю: Путін уже загрожує